Lasnamäe linnaosavanema Maria Jufereva kinnitusel kogunes linnaosavalitsuse konverentsisaali umbes 80 inimest.

Juhatusse kandideeriv Jufereva jagas delegaatidele endanimelisi reklaame, millega kutsub inimesi kongressil tema poolt hääletama. Samuti said delegaadid näppude vahele Marika Tuus-Lauli üleskutse, milles ta palub enda kandideerimist toetada.

Keskerakonna Lasnamäe piirkonna juhi Olga Ivanova sõnul oli tänase kohtumise eesmärk delegaatidele selgitada, mis toimub laupäevasel kongressil. "Paljud inimesed lähevad esimest korda kongressile ja tasuks ära seletada, et kuidas see kohapeal välja näeb, mis see protseduur endast kujutab, mitu sedelit antakse välja ja kuna inimesed on ka venekeelsed, siis vene keeles on seda lihtsam ära seletada, kui seal kohapeal. Eesti keeles võib-olla nad nii suures massis sellest aru ei saa," selgitas Ivanova.

"See kohtumine on lihtsalt selleks, et seletada, mis toimub laupäeval, ja kindlasti selleks, et ära kaardistada, kes ikka tulemas on, sest meil on tellitud bussid. See on pigem korralduslik kohtumine," lisas ta.

Ivanova ütles enne ürituse algust, et delegaatidele on plaanis tutvustada ka Lasnamäe piirkonna juhatuse poolt esitatud esimehe kandidaate - Edgar Savisaart, Jüri Ratast ja Yana Toomi.

Keskerakonna esimehe saabumise ajaks aeti Delfi reporter ja operaator õue ning lukustati linnaosavalitsuse uks.

Erakonna esimees saabus tavapärase bussi asemel džiibiga ning suundus tagumise ukse juurde, et vältida ajakirjanike küsimusi.

Delegaatidega kohtumise ajal istusid kaks nooremapoolset naist Savisaare maasturi rooli, sõitsid eemale, keerasid auto ümber ning kiirustasid üle äärekivide kõnniteel ning murul sõites hoopis maja tagaosas asuva väljapääsu juurde. Siinkohal tasub märkida, et hoonel on vähemalt kaks mugavamat väljapääsu.

Savisaar tervitas tagauksest väljudes Delfi reporterit, kuid küsimusele, mida ta Lasnamäe piirkonna delegaatidele ütles, vastas Keskerakonna esimees: "Kobige eemale!"

Sellele järgnes Edgar Savisaare abilise ootamatu käik, kui ta kaamerast haaras ning selle objektiivi maha suunas.

Piirkonnad ja kogud on erakonna juhi kandidaadiks esitanud esimees Edgar Savisaare, riigikogu aseesimehe Jüri Ratase, europarlamendi saadiku Yana Toomi ning riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Peeter Ernitsa ja Marika Tuus-Lauli. Erakonna liikmed esitasid esimehe kohale Heimar Lengi kandidatuuri.

Keskerakonna erakorraline kongress toimub Paides 5. novembril. Kokku oodatakse kongressile 1085 delegaati.