"Kui vaadati vajadust tõsta palku, siis tõsteti solidaarsusest kõikidele ministeeriumidele kõikidele ametitele jagamiseks /.../ Päästeamet asub oma keskmise palgaga eelviimasel kohal, viimasel kohal asub kaitseliit (alla 800 euro on riigi keskmine) ja siis on peale päästeametit vanglate amet. Seega ma tahan lisada, et päästeameti ootused ja lootused on, et peaks võimalusel, nagu minister ütles, vaatama mitte ainult solidaarset palgakasvu vaid et meil oleks võrreldavad palgad nendel inimestel, kes teevad võrreldavat tööd," ütles Timberg ministeeriumi aastat kokkuvõtval  pressikonverentsil Delfi küsimusele vastates.

Siseministeerium näeb päästeametile 2013. aasta täiendavaks palgarahaks ette ligi 2,45 miljonit eurot, mis võimaldab tõsta kõikide päästjate palka vähemalt viis protsenti.

Kokku on päästeameti palgafond järgmisel aastal üle 33,1 miljoni euro. Päästeametis töötab käesoleva aasta 1. novembri seisuga 2382 inimest.

Politsei- ja piirivalveametile näeb ministeerium ministri kinnitusel täiendavaks palgarahaks ette ligi 7 miljonit eurot, mis suurendab PPA madalamatel palgaastmetel töötavate ning kõrgendatud riskiga tööd tegevate politseinike palka.

"See võimaldab tõsta PPA töötajate miinimumpalka 9,6%, mis tähendab, et palgatõusust võidavad enim just palgaastmestiku madalamatel astmetel teenivad ametnikud. Selliseid töötajaid on PPA-s umbes 3000. PPA juhtkonna palgad 2013. aastal ei tõuse,“ on siseminister Ken-Marti Vaher kinnitanud.