Ojuland tõdes Delfile, et poleks osanud oodata, et skandaal erakonna nime ümber nii suureks paisub.

„Kuna nime küsimus võttis nii tormilise pöörde, siis otsustasime juhatusega olukorda arutada ja me ei taha kindlasti, et see skandaal kasvaks või keegi end halvasti tunneks,“ lisas ta.

„See on parim nimi, see ühtib väga palju põhimõtetega, millele me tahame seda erakonda ehitada. Mul on kahju, et sellest on praegu arusaamatus tekkinud ning ma loodan, et saame teatri inimestega kompromissile,“ rääkis Ojuland.

„See kaubamärk, mis on teatril registreeritud, puudutab ainult ärilist tegevust, tootmist või teenuste osutamist. Me kõik teame, et ükski erakond ei tooda midagi, ei osuta teenust ega ei müü midagi. Selle nime alt ei ole meil kavas mingit rahalist kasu saada. Samas selle nime kasutamine on vaba erakonna nimena. Sellest me lähtusime ka otsuse tegemisel,“ jätkas ta.

Ojuland nentis, et nimeprobleemi oleks võinud vältida. „Kui me oleksime rääkinud teatri inimestega enne, siis võib-olla oleks see asi täna hoopis teistmoodi välja paistnud. Me ei võtnud seda nime kiusu pärast, veel vähem, et midagi varastada. Me ei varastanud midagi. Eks vigadest tuleb õppida, oleme omad vitsad sellega saanud,“ rääkis ta.

Ojuland kinnitas, et loomisel olev erakond on väga tõsine ettevõtmine ning kindlasti mitte mingi nalja- või kunstiprojekt.

Uus erakond on praegu tuntud selle järgi, et lisaks Ojulandile seal kuigi tuntuid nägusid ei ole, kuid siiski on paljud neist varasema poliitikakogemusega Reformierakonna kaudu.

Kuna Ojulandi kõrval ühtegi silmapaistvalt tugevat ja tuntud isikut ei ole näha, annab see alust spekulatsioonideks. Kas Ojuland on viimasel ajal näiteks Vahur Kraftiga kohtunud? Kas majandusmees, kes mõne aja eest Nordea panga Eesti haru juhi ameti maha pani, võiks olla uue erakonnaga seotud?

Ojuland tõdes, et on aeg ajalt Kraftiga kohtunud ja teab teda aastaid ning tal oleks väga hea meel kui selline kogenud rahandusvaldkonna spetsialist nendega liituks. Samas ei öelnud ta konkreetselt, kas mingid läbirääkimised temaga käivad.

Vaata ja kuula videost lisaks, millised on Ojulandi suhted Indrek Tarandiga, millal on uue partei programmi oodata ning mis on erakonna põhiline eesmärk.