Saarti sõnul oleks lahendus taksojuhtidele ja nende autodele esitatavate nõuete karmistamine, et väheneks taksode arv ja jääksid vaid paremad taksojuhid, kes saaksid ausalt elatist teenida.

Lihtsalt karistustega ei ole tema hinnangul võimalik probleemi lahendada. Kui isegi mõni taksojuht niimoodi sellest ärist välja surutakse, siis täidab tema kohe uus nahhaalitsev taksojuht.

Selle aasta kaheksa kuu jooksul on mupo alustanud 555 menetlust taksoeeskirjade rikkumise kohta. Iga viienda taksojuhi kohta on seega alustatud menetlus. See näitab Saarti sõnul, et mupo ei istu käed rüpes, aga taksondust nii kontrolli alla ei saa.

"Tegemist on vabaturuga, kus on väga tugev konkurents. Turg on üleküllastunud. Mitte miski ei reguleeri turu olukorda. Kes sellises ülepingutatud konkurentsis võidavad? Kõige agressiivsemad. Kõige julgemad. Kõige julmemad. Need hakkavad andma tooni. Neid ükshaaval välja sõeluda on mõttetu, sest kui ühe saab kõrvale, siis kasvab kohe uus peale, sest konkurents sünnitabki sellist agressiivset käitumismaneeri," ütles Saart.

"Taksojuht peab olema vastavalt litsenseeritud, auto peab vastama kõikidele nõuetele, lepingud peavad olema tehtud nii, et neid saab ainult üheselt mõista. Arvan, et ei oleks ka mitte halb, kui taksode arv oleks kindlalt määratud. Kui palju neid Tallinna linnas olla võib," ütles Saart.

Tema sõnul tasub paika panna ka hinnapoliitika. Saart ei näinud põhjust, miks mõne takso kilomeetrihind peaks olema teisest kümme korda kallim. Turumajanduse mõte ei saa olla purjus või tähelepanematute lollikeste püüdmine.