"Ma ei ole pettunud, olen parlamendisaadikuna peaaegu 14 aastat juhtinud erinevaid riigikogu komisjone ja mul on hea meel, et saan nüüd jätkata väliskomisjoni juhtimisega. Praegu on välis- ja julgeolekupoliitika küsimused väga tähtsad, ka valitsus vajab tuge ja professionaalset järelevaatamist parlamendi poolt," rääkis Mihkelson Delfile.

Küsimusele, miks IRL nii kaua ministrite väljahõikamisega viivitas ning kas oli küsimus Tsahkna ja Mihkelsoni mõlema soovis saada kaitseministriks vastas Mihkelson eitavalt. "Asi ei olnud ühes ministrikohas, küsimus oli kogu meeskonnas, kes peaks nii valitsuse kui ka riigikogu tasandil IRL-i uues koalitsioonis esindama. Nii rahandus,- justiits, kaitse, - kui ka sotsiaalkaitseministeerium on olulised meie erakonnale," kinnitas Mihkelson.

Otsus oli Mihkelsoni sõnul konsensuslik, hääletamist ministrite osas ei toimunud. "Meie vaatekohalt on oluline, et valitsuse koostööd tehes ministeeriume suudaksime kokku lepitud punkte ellu viia. See töö pole tähtis ainult valitsuse tasandil, ka viie komisjoni juhtimine riigikogus on IRL-i jaoks väga oluline".

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) vaidles täna hommikul pikalt, kellest saavad uue valitsuskoalitsiooni ministrid. Eestseisus nimetas pärastlõunal kandidaadid rahandus-, justiits-, kaitse-, sotsiaalkaitse- ja keskkonnaministri kohale.

Varem sotsiaalkaitseministrina töötanud IRL-i esimees Margus Tsahkna saab kaitseministriks, sotsiaalkaitseministri positsioonile asub IRL-i aseesimees Kaia Iva. "Oma ametikohal jätkab justiitsminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Sven Sester ja keskkonnaminister Marko Pomerants," ütles IRL-i pressiesindaja Priit Värk Delfile.

"See loogika siin taga on see, et kuna riigikaitse on meie erakonna üks väga olulisi prioriteete, siis erakonna esimees võtab selle vastutusrikka positsiooni endale. Oluline on see, et meil on täiendust. Oleme muutumas - uus Isamaa tulemine," ütles Tsahkna pärast pikka nõupidamist.

Varasema info kohaselt oli erilise tüli tekitajaks kaitseministri koht, mida tahtsid omale nii Marko Mihkelson kui Margus Tsahkna.

Kolmandaks osapooleks oli vaidluses väidetavalt Sven Sester, kes tahtis ka valitsuses olla. Sesteril pole tagavaraks ka riigikogu kohta, sest ta kaotas selle eelmisel aastal napilt Viktoria Ladõnskajale.