"On täiesti kohatu täna hirmutada kõiki täiesti selgelt terminitega, mis ei käi kokku nende otsustega, mida Eesti vajab tegelikult oma arengus," märkis Marko Mihkelson. Lisaks märkis Mihkelson, et Rõivase retoorika, justkui oleks Eestis toimumas Eesti riigile ohtlik vasakpööre, on täiesti vastutustundetu ning kahjustab Eesti mainet. "See retoorika võib kaasa tuua erakordse mainekahju," märkis Mihkelson.

Mihkelson avaldas lootust, et uues võimalikus IRLi, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatide koalitsioonis pööratakse oluliselt suuremat tähelepanu diplomaatiale ning sinna raha suunamisele. "Meie diplomaatia on Reformierakonna käes olnud 15 aastat ja kahjuks me näeme, et tegelikult on seal vähe vahendeid ja ressurssi. Saatkondi pannakse kinni sellisel ajal, mis nõuab nii välis-, majandus- kui ka julgeolekupoliitikas aktiivset tegutsemist. Me peame sead kurssi muutma, tugevdama selgema läänemeelsema poliitika, diplomaatia suunas," kommenteeris Mihkelson.

Lisaks märkis Mihkelson, et uues koalitsioonis peaks riigikaitsesse jätkuvalt vähemalt kaks protsenti panustama. "Nõrga majanduskasvu tulemusel on need summad, mis riigikaitsesse lähevad tegelikkuses reaalselt vähenenud langevate prognooside tõttu."

"Kaks protsenti vähemalt sellel tasemel on - usun - vastuvõetav ka meie võimalikele tulevastele koalitsioonipartneritele ja see on väga selge viide, et tegemist pole mingisuguse vasakpöördega nendes väga olulistes poliitikavaldkondades," rõhutas Mihkelson.

Mis saab Keskerakonna koostöölepingust Ühtse Venemaaga? "See on küsimus Keskerakonnale ja loodetavasti Jüri Ratas sellele vastab," kommenteeris Mihkelson.

Kas lepingu lõpetamine Ühtse Venemaaga peaks Eesti julgeolekut mõjutama? Vaata lähemalt videost!