Teatri juht Meelis Pai ütles, et nukuteater ei eksinud Shreki tehes autoriõigustega, sest kokkulepe Aino Pervikuga ja teiste teoste autoritega on olemas. Autoritega on tema sõnul kõik väga hästi korras.

Kolm aastat tagasi vahetus aga inimene, kes oleks pidanud esitama autorite ühingule lavastuste korda kokkulepped, kuna see inimene vahetus ja läks ka kohe lapsepuhkusele, siis see jäi tegemata.

Autorite ühingu esimees Kalev Rattus ütles, autoriõiguste ümber kerkinud poleemika on torm veeklaasis. "Räägin ainult muusikaõigustest sõnalavastuses. Teatri poolt tuli meile vabandus, et mõningad lepingud on jäänud kahe silma vahele, leppisime kokku, et need puudused saavad kõrvaldatud, tähtaeg on selleks paika pandud. Teater palus pikendusaega osade etenduste kohta, me olime sellega nõus, meie jaoks oli asi paika pandud ja ära klatitud. See, et pressis on asja ümber väga palju juttu olnud – sõnalavastuste muusikaautorite seisukohast vaadatuna on see torm veeklaasis," arvas Rattus.

Tänasest juba endine nukuteatri nõukogu liikme Härmo Värgi sõnul polnud ministeeriumi poolt läbi viidud audit mitte finantsaudit, vaid erikontroll, et leida korruptsiooni, mida ei leitud.

"Mis oli selle auditi eesmärk? Hinnati teatri tegevuse sihipärasust ja seadusandlusele vastavust. Käsitleti järgmisi valdkondi: kasutuslepingud, kasutusload, seotud isikud, oma töötajate toitlustamine, autoriõigused, lähetused, eelarve, raamatupidamiskontodel kajastatud tehingute kontroll. Seda loetelu vaadates on selge, et see ei olegi finantsaudit vaid see ongi erikontroll."

"Vägisi jääb mulje, et mindi otsima ebaseaduslikkust, omakasu, et mitte öelda korruptsiooni. Nagu teame, seda ei leitud," sõnas Värk.

"Ei ole ühtegi vastuväidet, et juriidilised ebakorrektsused ja finantsebakõlad tuleb parandada, see on täiesti loogiline. Selles mõttes oli audit igati tänuväärne."