Riigikogu opositsioon on avaldanud kahtlust Laari tervisliku olukorra üle ja nimetanud teda poliitiliseks kandidaadiks, siis veteranpoliitik kumbagi neist väidetest Delfile antud intervjuus adekvaatseks ei pidanud.

Laar ütles, et loobus aktiivselt tegevpoliitikas osalemisest pärast IRLi suurkogu eelmise aasta jaanuaris, kus ta valiti erakonna auesimeheks. Samas teatas IRLi esimees Urmas Reinsalu mõne aja eest, et Laari keskpanga nõukogu juhiks asumine ei tähenda tema kõrvale jäämist Eesti poliitikast.

„Tervise kohta tuleb alati küsida, kuid kui ei küsi ja hakkad arvama, siis on asi natuke imelik. Need, kes omavad mingeid kahtlusi (Laari tervise osas – toim) võivad tulla ja uurida, küsitleda paar tundi ja vaadata, kas ikka veel vastab või aru saab. Aga vist selles polnudki asi,“ rääkis Laar.

Keskpanga nõukogu juhi koha jaoks on Laari hinnangul tema tervis küllalt hea. „Kõigepealt on tähtis, et mõistus oleks selge ja kui jõuan veel raamatut kirjutada, siis julgen kinnitada, et on ikka küll,“ lisas ta.

Lisaks erinevate pangaametnike ametisse seadmisele on Laari sõnul keskpanga nõukogul veel teinegi oluline funktsioon.

„Panga nõukogu funktsioon on sama, mis kanaarilinnul kaevanduses – et muidu tal nagu ei olekski nähtavat funktsiooni, kuid kui hakkab tulema halba gaasi, siis on tal funktsiooni kui palju. Loodan, et seda funktsiooni kunagi täita ei tule,“ selgitas ta nõukogu järelevalvaja rolli.

Laar nentis, et tal kulus päris palju aega, et iseennast nõusse saada seda ametit vastu võtma. „Ma ei usu, et ma enam järgmine kord sellega hakkama saan,“ jätkas ta ning ütles, et ta ei välista, et Eesti Panga nõukogu juhi koht jääbki tema viimaseks ametikohaks riigi teenistuses.