Kõivupuu ütles pärast Eesti Draamateatris nähtud teater NO99 aktsiooni "Savisaare kõne rahvale", et poliitilistesse isakestesse tuleks suhtuda teatava ettevaatusega.

Tema sõnul jäid kõlama küsimused kas ja kui palju me oleme manipuleritavad ja kui palju me laseme ennast ära etta populistlikest lubadustest, millel ei ole katet.

Savisaar on Kõivupuu sõnul teatud mõttes mõtlemapanev sümbol ja omal kombel indikaator.

"Millal ükskord inimesed hakkavad mõtlema, mida me laseme iseendaga teha?" küsis Kõivupuu. Tema sõnul võib Savisaar ka testida, millal Eesti ühiskond ütleb, et kuningas on alasti.

Kõivupuu küsis, kas meil pole millegi muuga tegeleda, kui rääkida sellest, kuidas Savisaare dublant uisutab või et trammile pannakse nimeks Moonika. "Kas meie riigil ei ole midagi tõsisemat teha? Võib-olla me ei peaks nii palju Savisarega tegelema?" küsis Kõivupuu.

NO99 aktsioon juhatati sisse väga erinevate inimeste lugudega. Kõivupuu sõnul kuvab meedia eestlasest üht koondportreed, mis osundab sellele, et ta ei saa iseendaga hakkama ja vajab isakest. "Ja siis see isake tuleb uiskudel, muinasjuturaamatuga ja täidab kõik soovid," kõneles Kõivupuu, kelle sõnul on see kõva käega valitseja ihalus.

Teatri NO99 aktsioonis kasutatud üle võlli kujunditel on Kõivupuu sõnul täita oma eesmärk - näidata, kuhu viib võimu hullus. See on tema sõnul ohu märk.

Kõivupuu tunnistas, et ta ei ole vene diplomaatide huumorimeelt testinud ega osanud öelda, kas kujundit võetakse fakti pähe.

Marika Vaariku kehastatud Savisaar nimelt kuulutas sõja Venemaale.