Delfi ajakirjanikud selgitasid Lemmes välja, et kohalikud ei tea juhtunust rohkem, kui uudistest näha. Nii pidulised kui autodega kohale sõitnud peksutalgute initsiaatorid olid pärit ümberkaudsetest piirkondadest, enamik Pärnust ja Viljandist.

Lemme poes müüjana töötav Kalli tutvus jaaniööl toimunud kaosega alles järgmisel hommikul, kui tööle tulles vaatas talle telkimisplatsilt vastu kahtlaselt kuriteopaiga moodi lõhnav segadus. "Plats oli küll kole," rääkis Kalli.

Rannas nägi ta politseiautosid ning kaklusest sai ta teada puhkajate käest.

Jaanipeol osalenud Melvin rääkis, et tema kaklust pealt ei näinud. "See kamp viidi käeraudades minema ja oligi kogu moos," lisas ta. Peksjaid oli autotäis, aga seal oli mitu kampa. "Õppinud mehed, poksi põhikoolist."

Mida politsei tegi? "Politsei oli suht kööga, väga ei liigitanud end, või nad ei julgenud..."

"Elu ongi seiklus, ju siis oli vaja kellelgi ketukat saada," naeris Melvin ning lisas, et kellegi jaoks oli see kindlasti tavaline jaanipäev.

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et politsei tegutsemise suhtes õuduste jaaniõhtul Lemme rannas on algatatud sisejuurdlus ja ta hoiab asjade käigul isiklikult silma peal.

Pärnumaal Lemme rannas märatses jaaniõhtul mitmekümneliikmeline noorukite seltskond, kes peksis valimatult inimesi, sealhulgas noori naisi. Üht inimest peksti lausa patrulli silme all, too aga vahele ei astunud.