"Lausing väidab, et sai kelleltki raha ja viis siis selle kellelegi. See on ju ainult jutt," kommenteeris Klandorf Delfile Lausingu ülestunnistust tänases Eesti Ekspressis, kus ta väidab, et sai erakonna kõrgelt ametnikult mustas kilekotis 250 000 krooni ning tema leitud "annetajad" organiseerisid raha erakonna kassasse.

Klandorf ei usu, et ükski erakond enam sellist rahastamisskeemi kasutab. "Ka Reformierakond on sellest loost õppinud. Ain Seppik ütles täna, et sellel ajal midagi niisugust ei saanud juhtuda. Järelikult sai ta Lausingult teada, et midagi ei juhtunud. See on kõik üks valimistrikk järelikult," sõnas Klandorf.

"Ma isegi ei tea, milline parteide rahastamise sedadus kaheksa aastat tagasi kehtis,"lisas Klandorf.

Klandorfi sõnul erakonna aukohus rahastamisskaandaali ei aruta, sest aukohtu liikmeid pole veel valitud. "Aukohtu liikmed valitakse esimesel volikogul ja seda volikogu pole veel olnud. Pealegi arutab aukohus vaid liikmete tegevust, kuid Lausing ei ole enam meie erakonna liige".

"Prokuratuur ütles oma seiskoha ja midagi juurde lisada ei ole," sõnas Klandorf.

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis ajalehele Eesti Ekspress, et ta annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 250 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 250 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad," rääkis Lausing.