Tema sõnul on arstide liit valmis ka kompromissideks.

„Soovime, et meie läbirääkimistele tuleks peale haiglate liidu ka riigi esindus, kas haigekassa või ministeeriumi esindajate näol, sest ükski tööandja ei saa meile maksta rohkem palka, kui see on sisse kirjutatud haigekassa hinnakirjadesse ja selleks, et nad saaksid meile rohkem palka maksta, tuleks neid hindu tõsta.“

PERHis on sel nädalal vastuvõtt ette nähtud 209 arstil, neist esmaspäeval 86 arstil.

Miinimumkokkuleppe tagamiseks võtavad vastu 23 arsti (hematoloogid, keemia- ja kiiritusravi arstid, laste- ja noorukite psühhiaatrid), lisaks on kuus arsti teatanud, et nad ei liitu streigiga ning nende vastuvõtud toimuvad.

Tööd jätkavad silmaarstid, õed, psühholoogid, toimub anestesioloogi operatsioonieelne konsultatsioon, patsiente nõustatakse valuravi- ja tromboosikabinetis ning töötavad Harjumaa kiirabibrigaadid ja erakorralise meditsiini osakond.

Eesti Arstide Liidu ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu teatel toimub tervishoiutöötajate streik alates tänasest Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis.

Järgmisel nädalal liituvad streigiga Pärnu haigla, Viljandi haigla, Narva haigla ja Kuressaare haigla plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteem ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Ida-Tallinna keskhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Tartu ülikooli kliinikumis laieneb streik plaanilise statsionaarse arstiabi süsteemi.

Streigi maksimaalne võimalik ulatus on kogu plaanilise arstiabi peatamine Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Narvas ja Kuressaares.

Streigi ajal töötavad kiirabi, erakorralise meditsiini osakonnad ja patsientidele osutatakse vältimatut arstiabi. Plaanilist arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, rasedatele ja onkoloogilist ravi saavatele patsientidele.