Kihnu laulumemm Virve Köster ehk Kihnu Virve leiab, et Eestis on elu viimase 25 aastaga paremuse poole liikunud. "Mitte midagi hullu ei tea öelda. Ja ma loodan, et iga päevaga lähme samm-sammu haaval paremuse poole - ikka kõrgemale ja kaugemale," sõnas Kihnu Virve eile Eesti taasiseseisvumise 25. aastapäeva puhul toimunud presidendi vastuvõtul Kadrioru Roosiaias.

Filmimees ja riigikogu liige Mark Soosaar nõustus, et Eestil on hästi läinud, kuid kutsus üles teisi rahvaid ja kultuure toetama. "Vaadake, paremus on nagu silmapiir: lähed-lähed tema poole ja ta läheb kogu aeg su eest ära – aga see on ju väga hea, sest et silmapiiri taga on ju uued võimalused. Meil on hästi läinud. Me ei ole pidanud vereohvreid valama oma vabaduse eest. Aga vaadake, mis mujal maailmas juhtub. Meie oma vabadusega peame neid teisi rahvaid ja kultuure ka ikkagi toetama, mitte neid eemale lükkama. Üksinda ei ole võimalik üldse ellu jääda."

Kihnu Virve arvates on kõik senised presidendid õigel ajal õiges kohas olnud. "Mina mõtlen, et igaüks on olnud omal kohal, olgu ta missugune president tahes. Igal presidendil on oma arusaamine ja oma mõistus," rääkis Kihnu Virve, lisades, et presidendil tuleks kõiki inimesi olenemata nende staatusest võrdselt kohelda.

Laulumemme sõnul peab ametist lahkuva presidendi järglane teadma, et ta on selleks tööks võimeline. "Kui mina tahaks hakata, siis ma ei saagi hakata, ma ei oska midagi peale hakata," oli Kihnu Virve enda vastu aus.

1991 aasta 20. augustit, kui Eesti sai taas iseseisvaks, Kihnu Virve täpselt ei mäleta, kuid tema tütar küll. "Ema vaatas järjepidevalt uudiseid ja oli asjaga kursis. Me kõik vaatasime ja hoidsime hinge kinni, et mis edasi saab. Sündmuste käik oli nii kiire ja see oli nii vapustav. See oli võimalus Eestile ja me oleme uhked selle üle, et see on saanud teoks. Ja see on suhteliselt hästi saanud teoks ainult laulmisega. See on tore."