Ka aasta tagasi toimus novembrikuus Keskerakonna kongress, kus valiti erakonna esimeest. Tollal sai Edgar Savisaare vastu kandideerinud Kadri Simson napi kaotuse osaliseks.

Tänasel kongressil Savisaar ei kandideeri, vaid toetab Yana Toomi. Simsoni asemel kandideerib esimeheks Jüri Ratas. Samas kongressi päevakord on väga sarnane eelmise kongressi omaga. Samuti saavad kongressil hääletada delegaadid, keda on üks iga 15 erakonna liikme kohta. Ka delegaatide piirkondades valimise kord on Aabi sõnul sama.

Eelmisel aastal oli Keskerakonna peasekretäriks Savisaare soosik Priit Toobal. Siis ja ka varasematel kordadel Savisaart ja tema toetajaid Keskerakonna kongressi selline korraldus ei häirinud. Alles siis, kui Savisaar jäi ilma oma enamusest erakonna juhatuses ning kutsuti kokku erakorraline kongress, tekkisid alternatiivsed ideed. Näiteks pakuti välja, et kongressil võiksid osaleda kõik erakonna liikmed, samuti vaieldi vastu sellele, et kongress võiks toimuda Paides. Ka tänasel kongressil kõlas Savisaare toetajate suust mitmeid süüdistusi seoses kongressi korraldusega.

Aab nentis, et Keskerakonnas on välja kujunenud teatud kongresside pidamise traditsiooni ja seda järgib ka tänane kongress. Seetõttu pani teda tehtud kriitika imestama, sest tänane kongress on samasugune kui eelmised.