Aseesimehena tahab ta seista samade asjade eest, mis enne. Tema üheks sooviks on panna Keskerakonna volikogus hääletusele koostöölepe Venemaa võimuparteiga Ühtne Venemaa, et otsustada, kas see tühistada või mitte. Samuti on tema eesmärgiks maapiirkondadega parema kontakti saamine ja ressursside õiglasem jaotus.

Karilaid on varem Yana Toomi teravalt kritiseerinud. "Toom ajab poliitikas kitsalt isiklikku asja, tema toon, rõhuasetused ja motiivid on mulle vastuvõetamatud! Keskerakond esindab Rahvarinde vaimsust, mis oma olemuselt tähendab positiivset, ühendavat vaimsust. Toom ei kuulu meie hulka, ta on siia lihtsalt eksinud," kirjutas Karilaid 2013. aastal.

Kuidas ta nüüd Toomi kui teise aseesimehega koos töötama hakkab? "Meeskonna kapten on ikka Edgar Savisaar. Eks me üritame saada seda harmooniat ja tasakaalu. See on töö. Poliitika ongi pidev töö," ütles Karilaid.

Karilaid ütles, et aseesimeheks saamise ettepaneku sai ta alles eile, kui oli selge, et Savisaar sai valitud tagasi Keskerakonna esimeheks. Varem mingeid selleteemalisi jutte ei olnud.