"Ta ei ole mulle helistanud, aga ta teab mind 15 aastat ja ta teab, et ma olen seadusekuulekas inimene ja vaevalt, et ta minu pärast eriti muretseb," ütles Laasi Delfile, kommenteerides pärast kahtlustuse ilmsikstulekut oma suhtlust Keskerakonna juhi Edgar Savisaarega.

Keskerakondlasest riigikogulase sõnul tema endal mingisugust süüd kirjaskandaalis ei tunne ning saadikukohalt tagasi astuda ei kavatse. "Eks igal antud organil on õigus taolisi kahtlustusi õhku visata ning küsimus on selles, et kas ollakse süüdi või mitte. Mina antud juhul endal mingit süüd ei tunne," rääkis Laasi Delfile.

"Nii nõrganärviliseks inimeseks ma ka ennast ei pea, et ühe sellise konstrueeritud kahtlustuse põhjal peaks ma saba jalge vahele tõmbama ja põgenema. Esiteks ei tunne ma end mitte vähimalgi määral milleski süüdi ja teiseks ma küsiks selle peale, et kas omal ajal kui Siim Kallas, keda süüdistati raha kadumises pangast, kas tema lahkus riigikogust? Ei, ta ei lahkunud riigikogust, vaid seisis oma õiguste eest lõpuni ja tulemuslikult."

Laasi sõnul on ta siiski aga Ivor Onksionilt saadud Hannes Rummi kirju näinud. "Jah, arvestades, et ma olen ajalehte Kesknädal väljaandva MTÜ Vaba Ajakirjandus juhatuse esimees, siis ma olin teadlik ja ka nägin põgusalt Kesknädala toimetuses neid kirju ja samas ka avaldasin arvamust, et nende kirjadega ei ole meil midagi peale hakata, kasvõi arvestades seda, kust nad pärit on ja neid ei tohiks mingil juhul kusagil avaldada," rääkis Laasi Delfile.

Riigikogulase enda sõnul viibis ta juures, kui kapo täna tema isiklikud eluruumid läbi otsis. Laasi rääkis, et kapo viis läbiotsimiselt kaasa andmekandjaid ehk riigikogulase tööarvuti, iPadi, mälupulgad ning ka Laasi elukaaslase sülearvuti. Edasisi samme kommenteerides ütles Laasi, et tema kavatseb oodata ja vaadata, mis edasi juhtub. "Mina antud küsimuses ei ole see initsiatiivinäitaja pool, see tuleb ikkagi Toompuiestee (kapo - R.V.) majast, nagu ta on siiamaani tulnud," ütles Laasi

Kahtlustus

Täna otsisid kaitsepolitsei töötajad läbi riigikogu liikme Lauri Laasi eluruumid seoses Kesknädala toimetusele toodud Hannes Rummi e-kirjavahetusega. Laasile ülekuulamise käigus esitatud kahtlustus sisaldab Ivor Onksioni kihutamist Hannes Rummi e-kirjavahetuse omastamisele.

Riigiprokuratuur teatas, et kahtlustuse kohaselt kihutasid Priit Toobal ja Lauri Laasi Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele, mis seisnes selles, et Onksion pidi koguma andmeid Hannes Rummi ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta, teatas riigiprokuratuur.

Kaitsepolitsei leidis tänavu jaanuari alguses läbiotsimise käigus Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali tööruumidest üle 400 leheküje Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummi väljatrükitud e-kirjadega. Vastutuse kirjavahetuse sattumise eest Toobali juurde võttis Ivor Onksion, kes enda sõnul pakkus kirju avaldamiseks ajalehes Kesknädal.