"Juba mitu aastat tagasi oli märke, et asjad ei lähe kõige õigemas joones ning selline poliitika ja asjaajamine ainult nii saabki lõppeda. Aga ma rõhutan, et see on vaid mõnede vaatlejate seisukoht," ütles Komissarov Delfile.

Komissarovi hinnangul ongi hetkel Nukuteatri kõige suuremaks probleemiks võlad. "Ja ma pole kindel, et mingisuguseid üllatusi kuskilt välja ei uju," lisas ta.

Tänase kokkusaamise kõige olulisem tulemus oli tema hinnangul aga see, et Nukuteatri kollektiiv sai lõpuks ministriga kohtuda. "Igaüks võis esitada kantslerile ja ministrile küsimusi, mis neid huvitas. Kuivõrd vastused küsijaid rahuldavad, peab küsima küsijate käest," ütles Komissarov.

Uue teatrijuhi nime lubab Komissarov avalikustada hiljemalt 28 tunni jooksul ehk neljapäeva õhtuks (intervjuu on tehtud kolmapäeval kell 16.30).

SA NUKU kollektiiv kohtus täna pärastlõunal kultuuriminister Rein Langi ja kantsler Paavo Nõgesega, et arutada teatri ümber toimunud viimase aja sündmusi.

Hiljuti nimetas Nukuteatri vastselt valitud nõukogu esimees Kalju Komissarov ajutiselt teatri kunstilise juhi kohusetäitjaks näitleja Taavi Tõnissoni.

Enne seda oli aga Nukuteatri nõukogu kinnitanud uueks nõukogu esimeheks Kalju Komissarovi, kelle poolt hääletas kolm neljast nõukogu koosolekul kohal olnud liikmest - kõik peale Komissarovi enda ja ennast täna SA Nuku nõukogust taandanud Härmo Värgi.

Hädad Nukuteatri üle said alguse, kui kultuuriministeerium teatas 1. veebruaril, et siseauditi üksus alustas Nukuteatris auditi läbiviimist, et uurida teatris tekkinud pikaajalise makseraskuse põhjused.

Auditi kohaselt oli nukuteatri 364 000 euro suuruse eelarvepuudujäägi tekkimisel oma roll näiteks nii hoones renti maksmata tegutsenud kohvikul kui ka kollektiivile korraldatud Austraalia reisil. Samuti selgus, et nukuteatril on mitmel korral olnud probleeme autoriõigustega.