„Ma ei tea kõiki asjaolusid, kuid see (PPA juhi valimine – toim) näeb kehv välja, selle seisukohaga ma ühinen. Oletan, et asekantslerit soovis minister kinni hoida ja ülejäänud juhtide puhul kardeti mingisuguseid süsteemisiseseid konflikte,“ rääkis Ligi Delfile.

PPA juhi valimise lõppvooru pääses Tarmo Miilits, Erkki Koort ja Tõnu Hunt, kuid komisjon eesotsas kantsler Leif Kaleviga ei leidnud, et tegemist oleks piisavalt pädevate inimestega, kelle seast võiks tulla uus PPA juht. Kõigi kolme viimasesse vooru jõudud kandidaadi näol on tegemist 20 aastat Eesti sisejulgeolekus töötanud inimesega.

„Kui need inimesed sobivad oma praegustesse ametitesse, siis minu meelest on nad kõik head kandidaadid (PPA juhi kohale – toim). Ei oleks vaja olnud sellisel kujul avalikku konkurssi, poleks olnud vaja kandidaate ajalehes solgutada,“ leidis Ligi.

Ka peaminister Andrus Ansip rõhutas eile, et ta pole kunagi öelnud, et praegune PPA juhi otsimine paistab kõrvaltvaatajale välja ilus ja puhas.

„Ma ei oleks sellist konkurssi üleüldse korraldanud, ammugi ma ei oleks korraldanud konkurssi, mille tagajärjel heidetakse varju kolmele väga tublile ja väga võimekale inimesele. Mina pean neid kõiki kolme väga võimekateks inimesteks,“ jätkas ta.