"Minu kommentaar oli üks mõttekatke suuremast küsimusest, kas poliitik peaks meelde tuletama objektiivseid asjaolusid," selgitas Ligi.

Ligi rääkis pressikonverentsil, et üksteise sõnavääratusi ei peaks kuritarvitama ja tema ettevaatamatu kommentaar Facebookis ei ole valitsuse tervise küsimus. "Temperamendid on erinevad, kanalid on erinevad," rääkis Ligi. "Meil ei ole mingeid usalduse probleeme."

"Minu kommentaar oli südamest, aga ettevaatamatu," sõnas Ligi. Ossinovskit saab tema sõnul usaldada. "Ta on suure tähega Eesti mees, aga noor."

Ligi sõnul võtab ta isiklikult keskmisest valusamini seda, et paljud noored ei taju, et Eestil on hakanud viimase 20 aasta jooksul minema paremini. Paljud lühema elukogemusega inimesed aga ei taju tema sõnul seda.

Ta taunis, et igas debatis viiakse jutt sellele, et valitsus on süüdi selles, et me ei ole veel oma elatustasemega üle mere jõudnud.

Ligi sõnul tundus 1990-ndate alguses üle lahe Soomes kõik nagu paradiisis, kuid praegu peame tunnistama kui ebahuvitav see paradiis on ja me liigume elatustaseme mõttes üle mere.

Ligi sõnul ei ole praegu sellist konflikti, et ta peaks ennast rahandusministrina kõlbmatuks tunnistama. "See on otsitud ja liigselt laiendatud," lausus ta.

Minister Ligi kaitseks astus valitsuse pressikonverentsil välja ka tema erakonnakaaslane, täna peaministri ülesannetes keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus öeldes, et Jürgen Ligi on tugev rahandusminister.

Pentus-Rorimannus avaldas lootust, et ministrid kohtuvad ka silmast silma ja Ossinovski võtab Ligi vabanduse vastu. "Kui vabandus vastu võetud saab, siis pole ministri väljavahetamiseks põhjust," ütles Pentus-Rosimannus. 

Ligi kinnitas Delfile, et ka tema vabandus on siiras ja tuleb südamest.