Online-intervjuu positiivse küljena tõi ta esile, et õnneks ei olnud erakoolid ainus teema, mille kohta uuriti. Samas ühtegi üllatust Ligi sõnul ei olnud, sest ta on pidanud Facebookis palju samasugustele küsimustele vastama.

Kumb kommenteerib internetis rohkem, kas Priit Kutser Delfis või Jürgen Ligi Facebookis? „Ma ei ole Priit Kutseri austaja. Ma ei ole ühtegi ta teost näinud, aga ise ma kommenteerin nii palju kui küsitakse ja ise postitan võib-olla paar korda nädalas või üle päeva. Selles ametis tuleb pigem etteheiteid teha neile, kes ei räägi oma tööst. Arvan, et tuleb rääkida küll, isegi siis, kui kõik alati vihased on,“ sõnas Ligi.

Küsimusele, millal riik esimese klassi katsed ära kaotab, vastas minister, et see riigi võimuses on küll soovitada koolikatseid mitte korraldad, kuid koolid otsustavad neid asju ikkagi ise. „Mulle meeldisid vanasti koolikatsed, aga pedagoogid neid heaks ei kiida,“ sõnas Ligi ja lisas, et lastega peab küll tegelema ning neid arendama, kuid stressamist ja järjekorras seismist pole neile tegelikult vaja.