Toona, vaid päev pärast 79-aastase autojuhi elu nõudnud õnnetust, käis Delfi Raasikul ja fikseeris sealse olukorra. Ka siis oli tegelikult videolt näha, et raudteel olevaid tulesid oli suhteliselt halb päikeselise ilmaga näha ning et liiklus ülesõidukohal oli suhteliselt tihe, mistõttu oleks sinna tõkkepuu paigaldamine mõistlik. 

 

Juba enne, maikuus oli üks murelik autojuht saatnud Eesti Raudteele kaebuse ohtliku ülesõidu kohta, kuid ametnikud leidsid, et muretsemiseks pole põhjust.

"Mul on mure Raasiku raudtee ülesõidu hoiatustuledega. Nimelt on need väga määrdunud ja "soodsa" päikese valgusega pea nähtamatud," kirjutas autojuht mullu maikuus ametnikele oma murest.

"Mõni päev tagasi sai mul isa napilt rongi eest läbi, kuna hoiatustuled olid märgata vaid viimasel hetkel, siis kui pidurdamine oli juba mõttetu. Eile juhtus sisuliselt sama mu endaga. Mul on tuttavaid, kes on olnud sarnastes olukordades," lisas lugeja.

Eesti raudteest öeldi aga toona vastu, et on Raasiku jaama ülesõidu tööd kontrollitud, ega ole leitud mingeid kõrvalekaldeid normidest.

"Vastavalt liiklusseadusele on nii reguleeritud kui ka reguleerimata raudteeülesõitudel eesõigus raudteetranspordil ja seega tuleb ülesõidule lähenedes alati kiirust vähendada ning kontrollida visuaalselt läheneva rongi puudumist. Valge vilkuv tuli signaliseerib ainult seda, et ülesõiduseadmetel on toitepinge peal, mitte seda, et lähenevat rongi pole," seisis vastuses.

Mulluse traagilise avarii järel soovitas aga ohutusjuurdluse keskuse raudteeõnnetuste juhtivuurija Jüri Olde Raasiku ülesõidule panna LED-foorid ja tõkkepuu.

Eesti Raudteed ei kohusta keskuse soovitus millekski, kuid ettevõte pidi aprilli algul andma teada oma kavatsustest. Ametlikku vastust pole vald tänaseni saanud, kuid eile andis Eesti Raudtee meedia vahendusel teada, et tõkkepuu paigaldatakse Raasikule augustis.

Täna teatas raudteeettevõte, et Raasiku ülesõidukoht kuulub liiklustiheduse hinnangu alusel kategooriasse, mille puhul on nõutav üksnes automaatse foorisignalisatsiooni olemasolu ja antud nõue on täidetud.