Ossinovski sõnul on sotsidel olnud hea aasta ja kohalike valimistega võib rahule jääda, kuigi Tallinna tulemus oli alla ootuste nõrk.

Kui meenutada Narvat, oli Ossinovskil tõepoolest märkimisväärne aasta, kui ta seljatas isikliku häältearvuga kõik konkurendid. Sellegipoolest ei pääsenud ta linnapeaks ja sotsid jäid volikogus opositsiooni. "Kui oleksime saavutanud enamuse, oleksin linnapeaks läinud. Paraku seekord nii ei läinud. Minust on rohkem kasu Narvale riigikogus kui opositsioonis linnavolikogus," rääkis Ossinovski.

Kriitikat pälvinud ööistungite kohta, mida korraldasid sotsid nii riigikogus kui Tallinna linnavolikogus, ütles Ossinovski, et nende eesmärk on probleemidele tähelepanu juhtida, mis pikas perspektiivis viiks ka uute otsusteni. "Tahtsime kiusata oma koalitsioonikolleege, et nad unetuid öid veedaks ja kiusata ka iseenast. Mida rohkem ühiskond näiteks puudulike lastetoetuste üle arutleb, seda parem. See, et konkreetses menetluses meie ettepanekuid ei arvestatud, on kahetsusväärne, aga loodan, et debatt kestab edasi," kommenteeris ta.

Küsimusele, kas eestlased ootavad vahelduseks vasakpoolsemat valitsust, vastas Ossinovski, et vaevalt eestlased end kuigivõrd selliselt määratlevad. "Aga enamik saab aru, et kui loomulik iive on negatiivne, kui kaotame 60 000 inimest aastast väljarändele, siis on vaja midagi muuta, et saaksime jätkata," rõhutas ta.

Sarnaselt teistele poliitikutele nimetas Ossinovski aasta ühe positiivse sündmusena inimeste poliitilist aktiivsust ja rahvakogu protsesse. "Erinevad formaadid, sealhulgas Jääkeldri protsess, on selgelt märgid, et praegune juhtimise stiil on vastuvõetamatu paljudele. Oleme muutunud küpsemaks ja valitsejate suhtes nõudlikumaks," ütles ta.