Neist üks on võrdlemisi suur, umbes kahe meetri kõrgune, teised kaks üsna madalad. Kive kaemas käinud fotograaf märkis, et kõigil kolmel on selgelt näha lohud, mis kivid eriliseks muudabki.

Muinsuskaitseameti keskkonnaametile läkitatud kirja järgi on Tallinna lennujaama lennuliiklusala arendusprojekti alas neli kulutuskivi, kuid lennujaama kommunikatsioonijuhi Lauri Linnamäe kinnitusel jääb neist lennuraja arendusele otseselt ette kolm.

"Juhul, kui kultusekivid jäävad ette planeeritud lennujaama rajatistele, siis on võimalik kivid teisaldada sama kinnistu piires eelnevalt välja valitud kohta," märkis muinsuskaitseameti arheoloogiamälestiste peainspektor Ulla Kadakas keskkonnaametile saadetud kirjas.

Arheoloogilisi uuringuid võib tarvis olla ka siis, kui kive nihutama ei pea. "Kui pinnasetööd on ette nähtud asulakohal või selle kaitsevööndis, siis on samuti nõutavad eelnevad arheoloogilised uuringud," lisas Kadakas.

Linnamäe märkis samas, et tegelikult on vara öelda, kas ja millised kultuskivid ehitusele ette jäävad, sest praegu valmistatakse alles projekti ette ja töötatakse selle nimel, et ühtekuuluvusfondist rahastus saada. Kui rahastus saadakse, võidakse töödega alustada 2015. aastal.