Selgus, et majades, mis peaksid olema tühjad, elab siiski hulgaliselt n-ö leibkondi, kellelt isehakanud peremees on rentigi küsinud. Eile õhtul kontrollitud majades oli umbes kümme säärast leibkonda. Kuna majad peaksid olema tühjad, siis olid mõned kõige õnnetumad end sootuks teki alla peitnud.

Vaata majades toimunut videost!

Puumajad, mis seisavad üksteise järel sirges rivis, on pealtnäha pimedad, uks kinni ja lukus. Alumiste korruste sissepääsud on vineeriga kinni löödud. Aga seal, kus peaks pime ja vaikne olema, märkab terav silm elutegevust. Kusagilt paistab tulevalgus, kuigi majast on voolumõõtjad eemaldatud.
Väljast pime ja vineeriga kinni löödud aken võib seest poolt sootuks teistsugune välja näha. Näiteks kasutust leida külmkapina.
Politseinike hõigete peale ei tehta algatuseks teist nägugi, aga kui juba lammutamiseks läheb, siis tehakse lõpuks uksed lahti.
Majade ühiskoridorides lööb ninna terav lehk toidu valmistamisest, räpasusest.
Ja see lehk on soe - ruume köetakse. Mõnel pool on kohe korralikult köetud, radikad nurgas surisemas.
Jaotusvõrk on majadest elektrikilbid küll eemaldanud, aga see ei takista hoonete elanikke voolu varastamast. Näpuvahel ühendatud juhtmeid ja kõike muud eluohtlikku ripub pea iga maja küljes. Loomulikult on sellised lahendused väga tuleohtlikud.
Osa elanikest on narkomaanid, kelle urkad peidavad peotäite viisi süstlaid ja retseptiravimeid. Põrandal lebab mitu seljakotti, milles narkomaani varustus, tööriistad jms.
Vaata põhjalikku galeriid reidist!