Päev algas kell 9.00 raekoja platsil, kuhu kogunesid Tartu linna ja maakonna koolide õpilased. Avamisel tõstis tuju improteater Impeerium, tervituskõne pidas abilinnapea Tiia Teppan.

Kell 9.30 lauldi ühiselt raekoja kellade saatel. Raekoja kellamäng saadetakse häälestamisele Hollandi kellatehasesse ja koos homme kõlavate lastelauludega saadetakse need sümboolselt teele.

Kell 10.00 avanesid temaatilised maailmad, mis pakkusid mitmekülgseid töötube kuni kella 14ni. Maailmade hulgast võis leida teatri-, tervise- ja ohutuse, linnajuhtide, kunsti-, pärimus-, teadus-, tantsu-, toidukunsti-, mängu-, lugemis-, spordi- ning loodus- ja matkamaailma.

Vaata galeriid lastekaitsepäeval toimunud lõbusatest sündmustest!

2015. aastal lastekaitsepäeva sümboliks tõusnud helesinine kass võitis tartlaste südamed ning käesoleval aastal on korraldajad sümbolist edasi arendanud merekultuuriaastale omase Kassikapteni maskoti ja lastekaitsepäeva eelsündmusena toimuva Kassikapteni orienteerumismängu ning linnapildis nähtavad valged reklaamkassid.

Lastekaitsepäeva "Õues õppida on mõnus – Näoga mere poole" korraldas noortekeskus Lille Maja koostöös paljude kultuuri- ja noorsootööasutustega.