Eesti-visiit on üheks osaks suuremast ringreisist, mille käigus külastatakse ka Norrat, Rootsit ja Lätit. Visiidi põhiteemaks on küberkaitse. McCainiga koos on ringreisil demokraat Sheldon Whitehouse ja vabariiklane John Barrasso, teatas USA saatkond.

McCain ütles pressikonverentsil, et neil on olnud väga informatiivne ja oluline visiit Eestisse. Kõik kolm senaatorit avaldasid USA nimel toetust Eston Kohverile ning kandsid Kohveri toetuseks ka kollast linti. "Eston Kohveri ebaõiglane karistus, see on lubamatu ja viide taas sellele, et meil on tegemist kõrilõikaja ja jõhkardiga nimega Vladimir Putin," sõnas McCain. "Vangi on ebaõiglaselt saadetud süütu mees. Nõuame tema kohest vabastamist, et ta saaks oma riiki ja oma pere juurde naasta."

USA senaatorite delegatsioon kohtus Tallinnas Eesti riigijuhtidega. McCain märkis, et president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Taavi Rõivase, välisminister Marina Kaljuranna ja teistega arutati huvitaval visiidil mitmeid teemasid, eriti küberturvalisust. Mehe sõnul on tegu olulise teemaga, millega tegelemisel on Eestil kanda juhtiv roll.

Eesti Päevalehe ajakirjaniku küsimusele vastates kinnitas McCain, et võõrvägede hulk siin regioonis kasvab. "Külastasime baasi Lätis, kus on vägesid eri riikidest, sealhulgas Saksamaalt ja USAst. Me arvame, et seda peab ja saab olema rohkem, eriti ameerika ja teisi NATO vägesid. Nad roteeruvad sisse ja välja, et saaksid eestlaste, lätlaste, leedulaste ja teiste riikide esindajatega, poolakatega, treenida. Ma mõistan Poola presidendi frustratsiooni, aga ma usun, et tulevikus on meil lisaks USA kohalolule palju rohkem NATO kohalolu riikides, mida praegu Putin ohustab," sõnas McCain.

McCain avaldas lootust, et NATO-sisese solidaarsuse näitamine ja USA-ga koostöös opereerimine annab Putinile sõnumi, et kui ta kedagi ründab, siis ootab teda tugev ja ühtne opositsioon. "Peame olema tugevad!" ütles McCain lühikese pressikonverentsi lõpetuseks.

Konservatiivsesse vabariiklaste erakonda kuuluv ning 2008. aastal Barack Obama vastu presidendiks kandideerinud senaator McCain on tegutsenud peamiselt kongressi opositsioonis, kritiseerides laialdaselt Obama nõrkust ja pehmust USA sõjalise jõu kasutamisel. Ta on väga tugevalt kritiseerinud Obama välispoliitikat ning pannud tema arvele ka ISISe edu.

McCain oli üks suuremaid raketikilbi paigaldamise pooldajaid Poola ning 2011. aastal toetas ta häälekalt sõjalist sekkumist Liibüa kodusõtta. Samuti pooldas ta tugevalt sõjalist sekkumist Süüria kodusõtta, eriti pärast seda, kui ilmnes keemiarelvade kasutamine valitsusvägede poolt. Pärast seda on McCain pooldanud sõjalist sekkumist Ukrainas.

Sarnaselt teiste konservatiivsete vabariiklastega on ta immigratsiooni, geiõiguste ning Obama tervisehoiureformide vastu. Hetkel juhib ta kongressi relvajõudude komiteed, proovides läbi viia erinevaid uuendusi USA armees.