Delfile teatas probleemist Narva maantee Kadrioru-poolse otsa elanik, kelle sõnul ei pääsenud ta autoga majale ligi alates reedest, kuna teeremont oli kõik sissesõiduteed sulgenud. Ka olid teetööd blokeerinud sissepääsu kohalikku poodi ning lähedalasuvasse Hiina saatkonda.

Tallinna transpordiameti sõnul on praeguseks olukord normaliseerunud. "Olukord on lahenduse leidnud. Ehitustsoonide piirdeaedade nihutamisega erinevate ehitajate poolt tekkis segadus. Täna õhtuks pannakse ka liiklusmärk, mis tagab kohalikele läbipääsu," lubas transpordiamet.

Kohapeal viibinud Delfi fotograafi sõnul on hetkel majadele küll ligipääs tagatud, ent sellekohased viidad liikluses puuduvad ning kogu üldmulje on endiselt segane. "Ma ei kujuta hetkel ette, kuidas keegi Hiina saatkonda näiteks peaks siseneda saama," kommenteeris fotograaf olukorda. Liiklemine on raskendatud ka jalakäijatel, kes on sunnitud ehitustandriks muudetud J. Poska tänaval ning Narva maanteel liiklema ja kinganinadega kivisid teelt eemale toksima.

Sarnaselt piirkonna elanikele ei oleks nädalavahetusel piirkonna hoonete lähedale pääsenud ka näiteks kiirabi ja tuletõrjujad. Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul sõidavad päästeteenistus ja kiirabi sellistel juhtudel majale nii lähedale, kui pääseb: patsiendi enda mure on see, kuidas ta hoonest välja pääseb. "Abi vajab ju patsient, mitte kiirabi," ütles Adlas.

Adlase sõnul on ümberkorraldused liikluses kiirabile kaasa toonud üsna palju probleeme. "Ega kiirabi ei saa ka seal sõita, kus teed enam ei ole," kommenteeris Adlas. "Kõik need kesklinna probleemid mõjutavad praegu meid samuti, eelkõige seda, et liikumiskiirus on väga madal, liiklusummikud on väga suured ja kiirabi ei mahu seal liikuma."

Adlas tõdeb, et teatud piirkondade patsientide juurde jõuabki kiirabi aeglasemalt, kuna teele jääb mitmeid takistusi ning liiklus on häiritud. "Iga päev on see teemaks; iga päev puutub kiirabi sellega kokku, et me ummikutes seisame ja juurdepääsu ootame," ütles kiirabi peaarst.