40 kadetti alustab lisaks sisejulgeoleku magistriõpinguid.

Sisekaitseakadeemia rektor Lauri Taburi ütles, et vaatamata ärevatele sündmustele meie lähiriikides, on noortel jätkuvalt kõrge huvi sisejulgeolekuametnikuks saamise vastu. "Eestis on vähe kõrgkoole, kuhu ühele õppekohale pürgib ligi 5 kandidaati. Seepärast on ka akadeemias täna õpinguid alustajatel põhjust olla eriliselt uhke, et peale tihedat katsete sõela on just nemad need, kellele õige pea usaldatakse Eesti inimeste turvalisus," ütles rektor.

Värskeid sisseastujaid tervitasid lisaks siseminister Hanno Pevkur, justiitsminister Andres Anvelt, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm, häirekeskuse peadirektor Janek Laev ja kapo peadirektor Arnold Sinisalu.

Pevkur ütles, et kadetid peavad arvestama tõsiasjaga, et pärast akadeemia edukat läbimist ootab neid ees mitmekümne aasta pikkune teenistus, mille jooksul vastutavad just nemad Eesti julgeoleku eest. "Teie peate sisendama kõigile inimestele Eestimaal, et siin on turvaline elada. See vastutusrikas ülesanne nõuab teilt väga palju õppimist, väga palju inimlikku arusaamist ja paneb teile suure vastutuse. Ma loodan, et see vastutus teid ei murra, loodan, et see teeb teid tugevamaks," sõnas Pevkur.

Sisekaitseakadeemia valmistab kutse-, kõrg- ja magistrihariduse tasemel ette spetsialiste politsei- ja piirivalvele, päästealale, samuti justiits- ning maksu- ja tollisüsteemile. Neis valdkondades viiakse läbi ka teadus- ja arendustööd ning pakutakse juba töötavatele spetsialistidele täiendkoolitust kõigis erialastes küsimustes.