Savisaar rõhutas esimese uue trammi vastuvõtmisel peetud kõnes rekonstrueeritud Pärnu maantee depoos, et ilma valitsuse ja Tallinna linnavalitsuse koostööta rööbastranspordi kvaliteedi parandamisel poleks me jõudnud 20 moodsa trammi tellimiseni Hispaania kogenud tootjatelt.

„Tallinna jõudnud esimesele trammile lisandub järgmise aasta jooksul 15 trammi ning ülejärgmise aasta alguses veel 4. Et uutel trammidel oleks ilus kodu, viisime läbi depoo rekonstrueerimise I etapi. Vajalike töödega jätkame ka järgmisel aastal, mil kogu kompleks saab lõplikult uue näo," sõnas Savisaar.

"Uus tramm tuli Tallinna sellepärast, et kui me tõele näkku vaatame siis ega Eestis tal kuhugile mujale polnudki tulla. Tartus on küll palju häid ideid aga trammi veel mitte. Teistest linnadest rääkimata. Ja seda tõsiasja pole suutnud muuta ei Eesti, ei Hispaania ega ükski muu võim.
Mul on hea meel, et meiega on siin täna kaks vabariigi valitsuse ministrit," sõnas linnapea.

"Tegelikult võiks siin olla neid rohkemgi. Lisaks keskkonna-, väliskaubandus- ning majandus- ja kommunikatsiooniministritele võiks siin ju olla koos meiega ka välisminister, sest trammid tulid välismaalt – see on hiilgav rahvusvahelise koostöö projekt. Kindlasti ka rahandusminister, kuna riigi vahendusel ja otse Tallinna linnakassast tulnud summad Eesti pealinna liikuvuse parandamisse on olnud märkimisväärsed. Ja ma tegelikult ei oskagi nimetada ministrit, kelle töövaldkonda meie uus tramm ei puudutaks. Millest järeldub, et täna võiks siin koos meiega vabalt seista ka peaminister," lisas ta.

"Aga muidugi on nad kõik teretulnud sõitma trammiga nii ministriametis olles kui ka pärast seda. Nii tööl olles kui puhkehetkel. Esimene tramm läks Tallinnas liinile üle-eelmisel sajandil ja küllap näeb meie täna saabunud tramm veel ka ülejärgmist sajandit."