Kell 14 lõppes kohtumine Sven Mikseri, Taavi Rõivase ja president Toomas Hendrik Ilvese vahel, millele järgnes pressikonverents.

Pärast ettepanekut saab alustada ametlike koalitsiooniläbirääkimistega, mis võivad päädida uue valitsuse moodustamisega. Eeldatavalt läheb ametlike läbirääkimistega vähe aega, sest enamjaolt on kõik küsimused juba viimase nädala konsultatsioonidega läbi arutatud. Tõenäoliselt tahavad osapooled valitsusega ühele poole saada enne 20. märtsi, kui toimuvad riigikogu juhatuse valimised.

Rõivas peab kahe nädala jooksul alates tänasest esitama ka riigikogule ettekande tulevase valitsuse moodustamise alustest. Riigikogu otsustab seejärel läbirääkimisteta avalikul hääletusel, kas anda peaministrikandidaadile volitused andmise valitsuse moodustamiseks.

"Eelkõige ootan senisest natuke sotsiaalsemat suhtumist, tahtmist ja oskust kuulata erinevate osapoolte häält, läbi rääkida, kompromisse leida, võimet mitte pidada end ilmeksimatuks. Ootan, et kõigi vajalike ümberkorralduste puhul on esikohal meie inimesed ja nende parem hakkamasaamine, selmet ametnikukesksus," kommenteeris Ilves.

Rõivas tänas presidenti ja ütles, et kavatseb seda ülesannet võtta täie tõsidusega. "Meie eesmärk on võimalikult kiiresti jõuda selleni, et Eesti saab uue toimiva enamusvalitsuse. Me oleme välja öelnud, et uus valitsus pühendab oma töös rõhuasetused sellele, et inimeste sissetulekud kasvaksid ja nende toimetulek paraneks," kinnitas ta.

Sven Mikser märkis, et kaks erakonda leidsid üllatavalt palju ühisosa. Siiski lisas ta, et sotsid ei pidanud valitsuse moodustamist Reformierakonnaga algusest peale lihtsaks ülesandeks. "Aga on selge, et Eestile on oluline olla juhitud tugeva teovõimelise enamusvalitsuse poolt. Ühe aastaga on kindlasti võimalik saavutada vähem kui nelja aastaga, aga ka teha ja algatada olulisi asju," sõnas Mikser.