PPA laevastiku juht Kaupo Läänerand sõnas, et uued kaatrid on merekindlamad, kiired ning varustatud tööks vajaliku tehnikaga. "Uued kaatrid on hea manööverdusvõimega, mis annab meile võimalust seda paremini juhtida ning madalasse vette sõitmiseks on kaatril peal vesiskuuter. Lisaks on kaater varustatud kaasaegsete navigatsiooniseadmetega. Pikset ja Udriat kasutatakse eelkõige riigipiiri valvamisel ja selle käigus tekkivate merepäästesündmuste lahendamisel. Piiri valvamine toimub iga päev ja iga ilmaga, uute kaatritega saame patrullida ka raskete ilmastikutingimuste korral," lisas Läänerand.

Mõlemad kaatrid on 17 meetrit pikad, 4,67 meetrit laiad ja 1-meetrise süvisega. Nende maksimaalne kiirus on 40 sõlme. Kaatritel peal oleva vesiskuutriga saavad piirivalvurid liikuda merel, madalas vees, kivisel rannikul ja sellistes kohtades, kus teistel veesõidukitel see võimalus puudub.

Kaatrid valmisid Saaremaal Baltic Workboats AS laevatehases ning need anti PPA-le üle 30. aprillil.

"Tänaseks on meeskondadel koolitused läbitud ja piirivalvurid kaatritega sina peale saamas. On õige aeg veealused vastu võtta ja neile pidulikul tseremoonial ka nimi anda," sõnas Läänerand.

Tallinna kaatri nime Pikne mõtles välja Tallinna kordoni enda vanempiirivalvur. Ilmastikunähtuse järgi kaatrile nime panek jätkab piirilaevade ja kaatrite nimede traditsiooni. Aluse ristiema on luuletaja ja laulja Kristiina Ehin.

Nime Udria pakkus välja Narva kordoni juht Raivo Metsma, viidates Udria küla ajaloolisele tähtsusele piirkonnas ja Utria dessandile. Aluse ristiema on Narva Eesti Gümnaasiumi õpetaja, põline Ida-Virumaa elanik Tiiu Assafrei, kes mängib võtmerolli traditsioonide edendamisel.

Kaatrite ehitust ja soetamist toetasid Euroopa Liidu sisejulgeolekufond ja siseministeerium.