Täna ongi antud teelõik suletud betoonist lillevaasidega.

Metsavahi teel elav Muhhin rääkis Delfile, et nad kogusid allkirju, et omavalitsus võtaks midagi ette avariirohke ja tiheda liiklusega lõigul, kus puuduvad kõnniteed ja mille kaudu sajad lapsed Pirita koolis käivad.

Paljud Pirita elanikud pole aga just rahul lõigu sulgemisega ja pöördusid selgituste saamiseks linnaosa valitsusse. Vastuse said nad transpordiametist.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse spetsialist Randar Jõesaar vastas Pirita inimestele, et tegemist on Pirita linnaosavalitsuse ja Tallinna transpordiameti koostöös väljamõeldud liikluslahendusega, et rahustada liiklust Bornhöhe ja Metsavahi teel.

"Väga paljud autojuhid kasutasid Bornhöhe ja Metsavahi teed, et "lõigata" Randvere teelt Kloostrimetsa teele ja sealt edasi Pirita teele," rääkis Jõesaar. "Metsavahi tee antud kohas sulgemine vähendab "transiitliiklust" oluliselt ja rahustab Bornhöhe tee liiklusintensiivsust."

Transpordiameti spetsialisti kinnitusel on Bornhöhe ja Supluse tänava ristmikule pandud üles ka vastavad liiklusmärgid, mis teavitavad liiklejaid eesolevast tupikteest.

Seetõttu on ametil lapsi lasteaeda ja kooli toovatel autojuhtidel nüüd soovitus pöörata Bornhöhe tänavalt Supluse tänavale, et sealt edasi sõites fooriristmikku kasutades jõuda välja Merivälja teele.

Kuna liiklusmuudatus tuli paljudele ootamatult palub transpordiamet mõistvat suhtumist ja kehtestatud liikluskorraldusega harjumisega pisut kannatust.

Liikluse rahustamise saavutamine sellisel viisil annab julgust sarnaseid meetodeid kasutada ka teistel probleemsetel Pirita tänavatel, kirjutas transpordiameti spetsialist.