Paet märkis, et telefon, millega pealtkuulatud kõne tehti, oli tal Kiievis kaasas. Ka pressikonverentsi ajal hakkas tal taskus telefon helisema.

Välisminister räägib I-phone 4-ga.

Paet rääkis täna ajakirjanikele, et Catherine Ashtoniga peetud kõne sisu ja mõte oli anda edasi Kiievi meeleolu, emotsiooni ja sündmusi. Päev varem oli Paet viibinud Kiievis. "See oli päev, millest paar päeva varem oli inimesi tapetud ja vigastatud, pinged ja ärevus olid kõrgel," meenutas Paet.

Välisministri sõnu on kahetsusväärne, et selliseid kõnesid omandavad need, kes ei peaks neid omama. Ta nentis kahetusega, et internetis levivas verisoonis on kuulda, et lindistusest on moonutatud versioone.

Välisministri sõnul on kõne avaldajate selge eesmärk diskrediteerida Ukraina valitsust. Ta esitas ajakirjanikele üleskutse olla teema kajastamisel võimalikult täpsed.

Paet vahendas enda sõnul hoiakuid, emotsioone ja kuuldusi. Paet pole enda sõnul midagi väitnud, vaid ta ainult andis edasi seda, mida kohapeal räägiti. "Infovahetus kolleegide vahel käib ja see on normaalne," sõnas Paet.