"Detsembri alguses tuleb järgmine konsultatsioonide ring Eesti ja Vene välisministrite vahel Tallinnas, pärast seda peab Vene pool kokku panema ametliku delegatsiooni, mis peab riigipea direktiivile kinnituse saama ning siis oleme valmis kiirelt tegutsema. Eesti kolleegid räägivad ka, et  nad on valmis kiirelt tegutsema," rääkis Margelov RusDelfile.

"Otsustasime järgmisel kevadel Venemaal viia teadlaste abiga läbi ekspertide ajurünnaku, mõistmaks, milline on see kahepoolne positiivne ja pragmaatiline päevakord meie suhetes. On selge, et Venemaa on tänasel päeval Eesti jaoks üks põhilisemaid kaubanduspartnereid, vene turistide hulk suureneb ning suhted tihenevad mitte ainult traditsiooniliste Eesti ja Venemaa partnerite, nagu Leningradi ja Pihkva oblasti, vahel, vaid ulatuvad ka kaugemale, Kaluugani välja," rääkis Margelov RusDelfile.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson väljendas samuti lootust, et läbirääkimised liiguvad kiiresti. "Arvestades seda, et  me praegu ei räägi piirijoonest nagu 1999ndatel aastatel, loodan, et need konsultatsioonid ei kesta väga kaua. Kuid kõik sõltub sellest, kui palju on riigid valmis läbi rääkima," sõnas Mihkelson. 

"Praegu võib öelda, et küsimuse arutelul on näha konstruktiivsust nii Vene kui Eesti poolel," ütles Mihkelson.