Randa puhastati masuudist, mida oli võimalik enne jää ja lume sulamist liivalt ja kõrkjatelt eemaldada, teatas Harku vallavalitsus.

Masuudi ulatuslikumat kokkukorjamist segab hetkel jää ning vesi selle peal. Peale jää ja lume sulamist jätkatakse Muraste ranniku põhjalikumate puhastustöödega.

Vabatahtlikke juhendas puhastustöödel Põhja päästekeskuse valmisolekubüroo naftareostuskorje teenuse peaspetsialist.

Kuna reostusega tekitatud keskkonnakahju hindamine on veel pooleli, siis andsid Keskkonnainspektsiooni ametnikud omalt poolt juhiseid, kust täpsemalt koristada.

Siiani merel reostust avastatud ei ole, PPA jälgib piirkonda ning on valmis kohe reageerima, kui reostus peaks levima merele.

Keskkonnainspektsioon teavitas 12. veebruaril Harjumaal Murastes avastatud rannikureostusest.

Keskkonna- ja päästeametnikud tuvastasid Muraste rannas mitmel kilomeetril masuudireostuse. Masuuditükke ja -laike on näha lume alt välja sulanud liival ja kividel, samuti kõrkjates.

Esimesi reostusele viitavaid märke leidsid inspektorid Muraste rannast veebruari alguses, kuid siis jäi reostus suuremalt jaolt lume ja jää alla. Küll aga võtsid inspektorid juba esmasel kontrollimisel reostusest proovid.

Määrdunud linde ega loomi ei ole siiani märgatud, kuid keskkonnaamet jälgib eluslooduse seisukorda piirkonnas.

Keskkonnainspektsioon palub inimestel, kes märkavad rannas linde või loomi, kes on reostusega kokku puutunud, nendest teavitada keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313.