Mõni aasta tagasi Tartu–Tallinna maantee pikendusega koos valminud Vaida jalakäijate sild on lagunemise tõttu eluohtlik: puitkonstruktsioonid on läbi mädanenud ja silda ületades võib kukkuda otse kiirteel kihutavate autode ette. Seetõttu on hetkel sild suletud ja selle ületamine keelatud.

Piirkonna elanikega Peetri laadal vestelnud riigikogu liige Tõnis Kõiv rääkis, et Vaida elanikele tähendab silla mittekasutamine umbes 3-kilomeetrist lisaringi, mis toob omakorda kaasa selle, et inimesed kipuvad ohust hoolimata siiski katkist silda ületama.

"Pöördun siinkohal maanteameti poole: sild tuleb kiiremas korras muuta ajutiselt kasutatavaks, et ära hoida võimalikku õnnetust. Kohe algav kooliaasta toob liiklusesse jälle tagasi lapsed, kel tuleb bussi pealt tulles peale väsitavat koolipäeva ette võtta veel lisaks 3 kilomeetri pikkune ring ja suur on kiusatus ikkagi üle katkise silla minna," ütles Kõiv.

Kõivu sõnul peaks maanteeameti prioriteet olema sild korda teha enne kooli algust. "Seejärel on aega arutada selle üle, kuidas ja kelle lohakuse ning hoolimatuse tõttu vaid kuus aastat tagasi ehitatud sild nii kehv sai, et seda enam kasutada ei saa, ning kes selle eest vastutab," lisas ta.

Vaida sild sai 2008. aastal Eesti parima puitehitise auhindade jagamisel liimpuidu eriauhinna.