Täna hommikul kella 10 ajal võis Tallinna Vanasadamas näha peamiselt kruiisilaevalt AIDAmar kesklinna suunduvaid inimesi. Viking Ocean Cruises firma opereerivast kruiisilaevast Viking Star väljus poole tunni jooksul kümmekond inimest. Delfiga jagasid muljeid USAst Arizona osariigist pärit reisijad, kes on neljapäevast alates Tallinnas olnud ja ootavad, millal kruiisilaevaga Norra linna Bergenisse minna.

Arizona osariigist pärit reisijate sõnul saadi tehnilisest tõrkest aimu siis, kui laev neljatunnise hilinemisega neljapäeval Tallinnasse jõudis. "Pidime jõudma siia varahommikul, kuid jõudsime keskpäevaks. Hiljem öeldi, et on probleemid propelleriga, tehnikud parandavad seda ning et laev peaks väljuma südaööl. Ärkasime järgmisel hommikul, vaatasime aknast välja ja avastasime, et me pole sentimeetritki liikunud," kirjeldas üks reisijatest. Seejärel veetsid reisijad ühe päeva Tallinna vanalinnas. Hiljem öeldi neile, et probleem on tõsisem ning nad peavad Tallinnasse kauemaks jääma. Samal ajal oleks pidanud nad väisama Saksamaa ja seejärel Poola sadamaid.

"Me ei kartnud, sest me ei olnud keset ookeani. Me oleme armsas linnas, laevameeskond kannab meie eest hoolt." Reisija sõnul võetakse kentsakast olukorrast parim. "Kui oleksime ilma toidu ja joogiveeta... On ka hullemaid kohti, kus olla."

Teise Arizona osariigist pärit reisija sõnul teab suurem osa kruiisilaeval olijatest, et nad ei saa antud olukorras midagi teha: tuleb vaid oodata järjekordseid laevameeskonna korraldusi.

Lisaks meelelahutusprogrammile pakutakse laevakülastajatele tasuta korralisi eined ja jooke nende kõrvale. Siiski soovivad reisijad edasi liikuda. "Oleme oodanud instruktsioone, mida edasi teeme, kui Tallinnast lahkume. Täna tunneme, et me veel ei lahku - meile oleks midagi öeldud. Seega lähme vaatame jälle linnas ringi."

Homme plaanib ameeriklastest reisiseltskond minna loodetavasti kruiisilaevaga Bergenisse ja sealt edasi laupäeval Londonisse, kust lennatakse järgmisel nädalal koju.

Vaata lähemalt videost!

Laev peaks viimaste teadete kohaselt väljuma teisipäeval, 4. augustil ja liikuma edasi Bergeni sadamasse Norras, kus paraku kruiis nüüd ka lõpeb. Tegelikult pidid nad algse plaani kohaselt veel sõitma läbi ka näiteks Poolast ja mitmest teisest Norra sadamast. Laeva teekond algas Stockholmist.

Viking Star on uus kruiisilaev, mis on olnud liinil alates tänavu aprillist. See ehitati Fincantieri laevatehases ja see mahutab 930 reisijat ning 600 meeskonnaliiget.