Linnapeal tuli mõte oma Tamme puiestee krundile uus garaaž-varjualune ehitada ja vana maha lammutada. Naabriga jäi tal väidetavalt kokkulepe, et uus ehitis ei tohi olla vanast suurem ja tema maja päikesevalguse eest varju jätta. Praeguseks on aga naabri maja kõrvale kerkinud pikk tellistest laotud tulemüür, mis temas parajalt nördimust tekitab, kirjutas naabriga vestelnud semiootik Mihkel Kunnus oma blogis.

Kunnusel tekkis ka kahtlus, et kogu uusehitis ei ole üldse ehitusjärelvalveameti poolt lubatud, sest internetist ta vastavaid dokumente ei leidnud. Pärast mõningat tuhnimist leidsid ehitusjärelvalve ametnikud projekti siiski üles. Linna ehitusjärelvalve osakonna juhataja Andres Aint kinnitas, et luba on antud ja naabrigi allkiri on uue garaaži ehitamise projekti all täiesti olemas.

"Naaber andis ilmselt kooskõlastuse, aga ei süüvinud projekti. Kui sein hakkas kerkima, selgus, et tuli kõrgem kui varasem. Aga tulemüür peabki kõrgem olema ja katusest üle ulatuma, et tuld takistada," arvas Aint. Tulemüüri kõrgus klapib ehitusprojektiga, kinnitas ta.

Aint möönis, et üks väike viga projekti dokumentatsioonis siiski tehti: ehitusjärelvalves oli keegi pannud ristikese valesse kohta, nimelt räägib koostatud projekt vana garaaži lammutamisest ja uue ehitamisest, aga ameti nõusolek anti lihtsalt vana rekonstrueerimiseks. "Riigilõiv ja kõik nõuded jäävad aga samaks. Lihtsalt vale nimega projekt läks," selgitas ta.

Klaas: Kunnus eksib

"Kunnus eksib, kui räägib, et mul ei ole ehitusluba ja kirjalikku nõusolekut. Kunnus räägib krundist enne mind, mille kohta ta andmeid küsis," kommenteeris linnapea süüdistusi.

Klaas selgitas, et tema soov oli ehitada väikeelamule veranda ja kokkuvarisemisohus kõrvalhoone asemele uus ja kinnitas, et see kõik on kirjas ka projektis, mis on saanud ehitusloa ja kirjaliku nõusoleku eelmise suve lõpus.

"Naaber vaidlustas nädal tagasi kõrvalhoone tulemüüri kõrguse. Oleme 20 aastat sõbralikult koos elanud ja tema vaidlustuse pinnalt palusin kohe lõpetada ehitustegevuse ning praegu otsib projekteerija koos päästeteenistusega lahendust, et tulla tulemüüri kõrgusega alla poole ning selliselt leida meile mõlemale sobiv lahendus," kinnitas Klaas.

Hea lugeja, mida häirivat on sinu naaber püüdnud teie kruntide piirile ehitada, ükskõik, kas siis legaalselt või illegaalselt? Kas leidsite lõpuks kompromissi või läksite lõplikult tülli? Räägi oma lugu kommentaariumis või saada see aadressile rahvahaal@delfi.ee !