Patrullvõistlus algas hommikul 9.25 Raekoja platsilt ning lõppes Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste juures. Võistlus toimus Tähtvere, Supilinna, Vaksali, Karlova, Kesklinna ja Annelinna linnaosades.

Patrullvõistlusel osalevad seitsmesse segavõistkonda jagatud sõjakooli kadetid ning külalised sisekaitseakadeemiast ja välisriikide sõjaväeakadeemiatest. Kõik võistlejad kandsid riigi ja üksuse eraldusmärkidega välivormi ning lahingrelvi. Relvi ei kasutatud sihtimiseks ega tulistamiseks.

Alates 1998. aastast on sõjakooli aastapäeva tähistatud piduliku jalutuskäigu ja patrullvõistlusega. Ürituse eesmärgiks on tutvustada Tartu elanikele ja linna külalistele Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuse Kõrgema Sõjakooli traditsioone ja kaitseväe kombeid ning aastapäevaüritusel osalevatele külalisdelegatsioonidele Tartu linna.

Patrullvõistlusele eelnes pidulik jalutuskäik, mis algas Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste eest.

Kõrgema Sõjakooli aastapäevapidustused kulmineeruvad laupäeva, 9. aprilli õhtul õppeasutuste saalis peetava kadetiballiga. Aastapäevaüritustel osalevad lisaks Kõrgema Sõjakooli koosseisule ka välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Taani, Poola, Leedu ja Läti sõjaväeakadeemiatest ning Sisekaitseakadeemia kadettide esindus.