Blue Siriuse omaniku Peeter Kruusvalli sõnul läheb päästjatel seni hästi ja operatsioon kulgeb rahulikult. "Täna hommikul saime kopa kohale ja aluse kinnitatud," ütles Kruusvall Delfile. "Nüüd hakkame ehitama koridori, et laevale lähemale pääseda ja seda liigutama hakata."

Kruusvalli hinnangul võtavad päästetööd veel paar päeva aega, ent esialgse prognoosi kohaselt võib Eesti vanim purjelaev taas tagasi sadamas olla juba teisipäeval.

Vaata videost, kuidas purjeka päästmiseks süvendatakse merepõhja!

Esialgse plaani järgi üritatakse purjekas pärast "koridori" ehitamist sügavamasse vette pukseerida. Et seda hõlpsamalt läbi viia, paigaldatakse purjeka sadamasse toomiseks selle külgedele pontoonid, lisaks viiakse laevale pumbad, mis vett välja pumpavad.


Eesti vanim purjelaev Blue Sirius jõudis avalikkuse huviorbiiti eelmise nädala reede hilisõhtul, mil politsei sai teate selle kohta, et Soome lahel vajab abi purjelaev, kuna on sattunud Aegna saarest loodes asuvale madalikule, lekib ning on uppumisohus.

Viimsi vabatahtlike ja piirivalve koostöös suudeti pardal olnud 11 inimest päästa ning kõik jõudsid rannikule ilma vigastuste ja kaebusteta.

Eesti lipu all sõitev purjelaev Blue Sirius jäeti madalikule maha, sest lekke tõttu oli ta osaliselt täitunud veega, tugevas kreenis ning pukseerimine ei tulnud kõne alla.

Esialgse hinnangu kohaselt võis õnnetuse põhjuseks olla navigatsiooniviga, asjaolude täpsema väljaselgitamisega tegeletakse.