"Linnavalitsus jätkab tööd vastavalt töökorrale," ütles Aas, ja lisas, et edasised otsused sõltuvad Harju maakohtu otsuse - kõrvaldada Edgar Savisaar linnapea ametist - edasikaebamise tulemusest.

Ta lisas, et linnapea hüvede saamine peatatakse homsest, sealhulgas ka tema ametiauto kasutamine. Invaautoks kohandatud Savisaare ametiauto plaanib Keskerakond võtta rendile. "Keskerakond mõtleb võtta rendilepingule selle auto," teatas Aas.

Aas kinnitas, et Savisaare tagandamine linnapea ametist ei tähenda, et asutus on tema jaoks suletud. Samuti ehitatakse lõpuni kõik plaanitud invaliftid. "Kohus ei ole seadnud talle liikumistõkendit. Linnapea kohalt kõrvaldamine ei kõrvalda inimest elust," vastas Aas.

Linnapea nõunikud, kes ka Savisaarele nõu annavad, jätkavad endiselt oma tööd, põhjendusega, et tegemist ei ole Savisaare isiklike nõunikega.

Küsimusele, kui tõenäoliseks peab Aas vangerdust, et Savisaar palgatakse näiteks tema nõunikuks või antakse talle mingi muu ametikoht linnavalitsuses, oli Aasa vastuseks, et ta pole selle peale mõelnud. "Vaatame, veel. Advokaadid on kindlasti otsustanud otsuse edasi kaevata ja vaadata, mis protsess edasi toob."

Uurides, kuivõrd korruptsioonikuritegudes kahtlustatav Edgar Savisaar oma tegevusega teisi töötajaid mõjutab, vastas Aas, et tal on väga raske kommenteerida seda kohtuotsust, kuid ta kinnitas, et alates eelmisest teisipäevast, mil Savisaarele esitati kahtlustus, võib ta öelda, et teda ega ka kedagi teist ei ole Savisaar selle aja jooksul mõjutanud.

Aas kinnitas, et linnavalitsus jätkab praeguses koosseisus ning et ta pole täna Savisaarega veel suhelnud.

Vaata lähemalt videost!

Vastavalt määrustele peab linnapea kohustuste lõppemisel esimesel võimalusel üle andma asjaajamisega ja ametiülesannete täitmisega seoses talle usaldatud vara. Siia hulka käib näiteks Savisaare ametiauto.

Täpselt üks nädal tagasi esitas riigiprokurör Laura Vaik Harju maakohtule taotluse kõrvaldada Tallinna linnapea Edgar Savisaar ametist kohtueelse menetluse ajaks. Täna teatas Harju maakohus, et Edgar Savisaar kõrvaldatakse ametist.

Edgar Savisaar kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises.