Märtsi alguses lisandus Põhja prefektuuri künoloogiateenistuse ridadesse uus liige - kahekuune saksa lambakoera kutsikas Bronco.

Koerajuht Sander Tobbile on Bronco tema esimene koer. Esialgu alustatakse Broncoga jäljeajamise- ja kuulekustreeningutega, samuti õpitakse erinevate keskkondadega kohanemist. Kui kõik läheb hästi, saab Broncost juba vähem kui kahe aasta pärast väljaõpetatud patrullkoer.

Pärast väljaõpet on Bronco teenistuses umbes 8-9 aastat. Teenistusaja lõppedes võtab koerajuht ta endale koju väärikat pensionipõlve veetma.

Kutsikas on pärit Soomest Ratsumestari kennelist, kust politsei on varemgi kutsikaid toonud ja kus keskendutakse spetsiaalselt politseikoertele. Kenneli kutsikad on aretatud nii, et neil on jälitus- ja muud politseitööks vajalikud instinktid eriti tugevalt arenenud.

Politsei- ja piirivalveametis on teenistuses 61 koerajuhti ning 73 koera. Bronco on tänavu kolmas kutsikas, kelle politsei soetas. Sel aastal lisandub organisatsiooni ridadesse veel vähemalt seitse koera.