„See võimaldab valitsusel paremini töötada,“ põhjendas Ligi tänasel pressikonverentsil otsust rahandusministri ametist tagasi astuda.

„Ma armastan oma tööd, kuid on asju, mida ma armastan veelgi rohkem, sellepärast ma astungi tagasi,“ põhjendas rahandusminister langetatud otsust.

Samas rõhutas Ligi, et tema Jevgeni Ossinovskit puudutava kommentaari taga ei olnud oma ja võõra vahelise konflikti algeid. „Ma ei võta omaks neid süüdistusi, mis mu vastu on esitatud ja ma ei lepi ka sellega, et minu mõttevahetuse üks katkend on tehtud suureks rahvustevahelise vaenu õhutamiseks,“ sõnas ta.

„Kõik need fraasid olid osa pikemast kogemusest, ka pikemast suhtlemisest Jevgeni Ossinovskiga, need ei olnud juhuslikud selle poolest, et ma ei kasutanud seal kordagi rahvuslikku mõõdet, aga seal taga oli tõepoolest mulje sellest, mida Jevgeni Ossinovski tegelikult ajab ja mis on ta ilmavaade. Ma olen olnud tihti eriarvamusel, üks minister ei peaks nii palju eksponeerima rahvuslikke tundeid.“

Ehkki Ligi tagasiastumine oli mehe sõnul tema enda isiklik otsus, andsid Ligi vastused märku sellest, et nii kergelt poliitik alla ei anna. Ligi sõnul kavatseb ta olla tugev oponent.

„Koalitsiooni sees peaks see olukord suhteid parandama. Ma olen tülikas, see on teada. Ma kavatsen olla veel tülikam olukorras, kus mu käed on vabad,“ ütles poliitik.

„Ma olen oma mitmetitõlgendatava sõnakasutuse eest vabandanud. Aga ma ei saa leppida sellega, et üks fragment jutust ajalootajust, Nõukogude võimu tagajärgedest, migratsioonist pööratakse konflikti õhutamiseks rahvuste vahel. Ma loodan, et selle eest vabandab minister Ossinovski. Tahtmise korral saanuks ta solvumised lõpetada rahustava sõnumiga,“ sõnas ta.

Ajakirjanike küsimustele vastates ütles Ligi, et antud olukorras oleks üks variantidest see, et tagasi astuks ka haridusminister Jevgeni Ossinovski. „See oleks väga elegantne, aga ta ei tee seda muidugi. Ma kardan, et tema natuuris on astuda ainult edasi jõhkral moel ja oma agendaga.“