Suletud teelõik laiub Eesti Rahvusringhäälingu raadiomajast Kivisilla tänavani.

Kui ümberkaudsete korrusmajade elanikud olid pigem õnnelikud, et müra jäi vähemaks ning torud saavad vahetatud, siis poepidajaid tegi remont murelikuks - ühistransport suunati mujale, autoomanikud liiguvad teisi teid pidi ja jalutajadki ei leia enam teed väikeste poodide ning söögikohtadeni.

ERR-i raadiomajas Gonsiori 21 asuva vinüülipoe omanik Hannes Aasamets kurtis, et äri sureb suvel välja.

"Kliente ei käi - siia ei saa ju ette sõita. Mul on kaubanduspinna rendileping, aga müüki ei toimu. Teeremont ei takista, vaid kustutab äritegevuse," sõnas Aasamets.

Raadiomaja vastas asuva Kreutzwaldi 19 lilleäri omaniku Erika Lõheki kinnitusel ei kao lähedal elavad kliendid kuhugi, aga autoga enam poodi ei tulda. Tema sõnul käis varem päevas 20 ostjat, kuid nüüd vaid neli-viis.

"Kaks päeva käib vähem inimesi. Võib-olla seepärast, et vihma sajab, võib-olla seepärast, et parkida ei saa," lausus Lõhek.

Remonditava teelõigu Kivisilla-poolses otsas asuva Gonsiori 10 kangakaupluse juhataja Emilly Ruuli sõnul mõjutab liikluse ümberkorraldamine äritegevust oluliselt.

"Ülekäigurada on suletud, autod ligi ei pääse... Praegu on lugu selline, et päeva jooksul käib kolm-neli inimest. Kes siia tulevad, tulevad sihikindlalt. Turistidest pole üldse kedagi näha olnud, nii et meie äri on praegu täiesti rikutud," nentis Ruul.

"Esialgu pidasime ruumide omanikuga läbirääkimisi, et ta renti alandaks. Õnneks tuldi meile vastu, nii et natuke läks kergemaks. Hoiame hinge kinni, et tee ruttu valmis saaks," lisas Ruul.

Ka vinüülipoe omanik Hannes Aasamets lubas saata kirja äripinna omanikule ning jäi lootma, et septembris äritegevus taastub.

Samalaadset strateegiat kasutavad teisedki remonditööde piirkonda jäävad väikeärid. Püütakse rendipinna omanikega kokkuleppele jõuda ning oodatakse suve lõppu.

Gonsiori tänava Kivisilla ja Kreutzwaldi tänava vaheline teelõik jääb liiklusele suletuks 15. augustini.