Raepressi teatel tehti Tallinna Kommunaalameti tellimusel taastusremont Muuga tee ühe kilomeetri pikkusel lõigul Pärnamäe teest kuni linna piirini.

Taastusremondi käigus uuendati sõidutee asfaltkate ja ühistranspordipeatuste ootealad, värskendati liikluskorraldusvahendid ning korrastati piirnev haljastus, mis kõik kokku läks maksma 132 000 eurot.

Tund aega hiljem oli linnapea Edgar Savisaar juba Mustamäel Kadaka pargis, kus avas vastvalminud koerte jalutusväljaku, mis Tallinnas on juba 16. ja Mustamäel kolmas. Aasta lõpuks valmib koerte väljak ka Lasnamäel Pae pargis. 2015. aastal on plaanis rajada väljakud nii Kesklinna kui ka Kristiinesse.

Savisaar, kes teatavasti ka juba aastaid Hundisilmal saksa lambakoera peab, keeldus aga Delfile intervjuu andmisest ning soovitas küsimused esitada abilinnapea Arvo Sarapuule.

Mustamäel Kadaka pargis asuval koerte väljakul on kaks aiaga piiratud jalutusala – üks väikestele koertele kogupindalaga 640 m2 ja suurtele koertele kogupindalaga 1255 m2.

Mõlemal platsil on viis agility elementi. Agility on koeraspordiala, kus koer läbib aja peale ja kindlas järjestuses mitmesugustest takistustest koosneva raja, mille juures on peamine inimese ja koera omavaheline koostöö ja kontakt.

Kadaka pargi suurte koerte väljakul on kiik, slaalomi postid, hüppetakistus, A-takistus ja tunnel ning väikeste koerte väljakule on paigutatud rõngas, rippsild, nelja kaldega poom, käänakuga tunnel ja tasakaalupukid. Väljaku avamisel demonstreerisid elementide kasutamist koerad ja loomaomanikud.

Dalmaatsia koer Sallyga avamisele tulnud Marju oli uue väljakuga rahul. Ta on enda sõnul koos koraga aktiivne jalutusväljakute kasutaja.

Ühe teise koeraomaniku sõnul on küll väga hea, et väljak asub majadest eemal, siis ei sega koerte haukumine inimesi, kuid ta nurises pinnase ja ka atraktsioonide üle, mis koerte jaoks on libedad.

Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja kohaselt peab koer olema avalikus kohas alati jalutusrihma otsas, lahtiselt võib koera jooksma lasta ainult aiaga piiratud koerte jalutusväljakutel.

Kõik väljakud on varustatud ka ekskremendikastide ja biolagunevate kottidega, et oleks mugav oma lemmiku järelt koristada. Linn korraldab rajatud koerte jalutusväljakutel regulaarset koristamist ja ekskremendikastide täitmist kottidega.

Sel aastal Tallinnas läbiviidud lemmikloomade uuringu järgi elab linnas ligikaudu 38 000 omanikuga koera ja 38 protsenti koeraomanikest kasutavad jalutusväljakuid.