"Uuriv ajakirjandus on tasemel," tunnustas Pevkur. "Paljud nimedest on tõele väga lähedal, kui mitte päris tõde. Lõpliku kinnituse saab kolmapäeval."

Reformierakonna juhatus arutab ministrikandidaate kolmapäeva hommikul.

Valitsusjuhi kohale jääb arvatult edasi Taavi Rõivas. Välisministrina jätkab Keit Pentus-Rosimannus ning siseministrina Hanno Pevkur.

Majandus-ja taristuministeeriumisse saadab Reformierakond väidetavalt Kristen Michali. Maaeluministri kandidaat on Urmas Kruuse.

Haridus-ja teadusministri kohale on meedias pakutud Jürgen Ligi ja riigihalduse ministriks saab väidetavalt Arto Aas.

SDE vastutada on uue leppe kohaselt kaitseministri, kultuuriministri, tervise- ja tööministri ning
väliskaubandus- ja ettevõtlusministri portfellide eest. Ka need portfellid on väidetavalt erakonnas juba jaotatud: kaitseministriks saab Sven Mikser, kultuuriministriks erakonna peasekretär Indrek Saar, väliskaubanduse- ja ettevõtlusministriks praegune majandus- ja taristuminister Urve Palo ning tervise-ja tööministriks Rannar Vassiljev.

IRL vastutab uue leppe kohaselt keskkonnaministri, rahandusministri, sotsiaalkaitseministri ning justiitsministri portfellide eest. Tänasel IRLi eestseisuse koosolekul otsustati erakonna avalike suhete juht Gerrit Mäesalu sõnul, et viimased aastad parteid juhtinud Urmas Reinsalu saab justiitsministri portfelli ning Margus Tsahknale jääb sotsiaalkaitseministri portfell. Marko Pomerantsist saab keskkonnaminister ning Sven Sesterist rahandusminister. Mäesalu sõnul peab ministrikandidaadid heaks kiitma homme kogunev IRLi volikogu.