Siseministri sõnul koondatakse praeguse reformi käigus suurusjärgus kaks protsenti politseinikest.

"Meil pole väga palju enam ruumi politseinike arvu vähendamiseks," sõnas Pevkur. Ta tõi võrdluseks, et paarkümmend aastat tagasi töötas politseis ja piirivalves kokku umbes 8500 inimest, hetkel teeb politsei- ja piirevalvetööd 4500 inimest.

"Edaspidi vaatame ikkagi seda, et tagada olemasolevatele politseinikele väärikas palk, et politseist ei lahkutaks," rääkis siseminister. "Meil on vaja anda tööle tulevatele inimestele selge kindlus, et neil on väärikas palk."

Praeguse 770 euroga on Pevkuri sõnul näha, et eelkõige piirivalve- aga ka politseiõppes jäävad kohad täitmata.

Muudatus, mis politsei sisemiselt teeb, annab võimaluse tõsta välitöid tegevate politseinike madalaim palgaaste 900 euroni ja kui on võimalik riigieelarvest lisa anda, siis võib-olla ka rohkem, lubas Pevkur.

Politsei- ja piirivalveameti juhtkond on arvud kokku löönud ja nüüd on selge, et palgatõusuks vajaliku 4,8 miljoni euro leidmiseks tuleb koondada kuni 200 inimest. Kokku kaob umbes 270 ametikohta.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher on prefektidele ja peadirektori asetäitjatele andnud käsu, et kõik töötajad peavad oma ametikoha tulevikku teadma mitte septembriks nagu varem lubatud, vaid hiljemalt juuliks-augustiks.