"Mina ei tahaks elada riigis, kus üks inimene või üks asutus kujundab välispoliitikat ja ka teostab seda," ütles Hanso Delfile. See, et eri institutsioonid sellega tegelevad, on tema sõnul mõistlik.

Samuti leidis Hanso, et mida rohkem on välispoliitika teemadel arutelu, seda parem.

Ilves näitas näpuga väga õiget teemat

Ka president Toomas Hendrik Ilvese väljaütlemiste peale ei maksa Hanso sõnul liigselt erutuda. Ilves ütles tema hinnangul väga õigeid asju, rääkides väikestest mõradest Euroopa ühtsuses.

Mis aga puudutab Ilvese intervjuud Briti väljaandele Sunday Telegraph, siis nõustus Hanso Ilvesega, et NATO kohalolek on rangelt soovitatav. "Selles osas on Eestis ka välispoliitiline konsensus olemas," lausus ta.

Hanso ei näe praegu põhjust kritiseerida ka välisministrit. Valitsus on väga värskelt paigas ja Hanso palus anda inimestele aega sisse elada.

Riigikogu väliskomisjoni esimehe sõnul jagub välispoliitikas väljakutseid alati, aga midagi murrangulist ei ole tal põhjust nimetada. Tema hinnangul ei ole Eesti välispoliitikas segased ajad.
"Eesti suured eesmärgid on väga selgelt paigas," lausus ta.

Ehkki Eesti välispoliitika murrangulised hetked olid tema sõnul 1990-ndatel, on tööpõld Hanso sõnul lai. Ta avaldas heameelt, et Eesti välispoliitiline haare on liikunud kaugemale ja Eesti on üle saamas ainult Euroopa ja USA keskusest. Tema sõnul tuleks vaadata ka Araabia poolsaare ja Kagu-Aasia suunas.