Erakonna moodustatavasse töörühma kuuluvad riigikogu liikmed Väino Linde ja Peep Aru, erakonna piirkondade divisjoni juht Reimo Nebokat, IT-juht Mati Leet ja peasekretär Martin Kukk.

Komisjon kogunes täna kella 10 paiku riigikogu Reformierakonna fraktsiooni ruumides. Selgitusi oli andma kutsutud Reformierakonna Lääne-Viru piirkonna arendusjuht Taimi Samblik ja maavanem Einar Vellbaum.

„Kui hästi läheb, siis me võime jõuda tänase-homse päeva jooksul nii kaugele, et koostada lõppakt selle kohta, mida võiksime teada selle kõige kohta. Edasi peaks tegema Reformierakonna aukohus omad järeldused tegema,“ rääkis Väino Linde Delfile.

Linde kinnitusel teistes piirkondades peale Lääne-Virumaa ja Võrumaa ei ole teada häälevarguse juhtumeid.

Reformierakonna juhatuse liige ja eurosaadik Kristiina Ojuland nentis täna hommikul ETV saates „Terevisioon“, et lisaks rikkumistele Lääne-Virumaal on tuvastatud ka üks rikkumine Võrumaalt.

Eelmise nädala Eesti Ekspress tõi päevavalgele skeemi, kus Lääne-Virumaa pensionäre meelitati Reformierakonnaga liituma ning hiljem kasutati nende hääli partei sisevalimiste tulemuste mõjutamiseks. Mõnel juhul ei olnud pensionär isegi teadlik, et ta on parteisse astunud ning sisevalimistel osalemisest polnud kuulnud praktiliselt mitte keegi.