Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et suvalise isikustamata ühiskaardi saab igaüks kergesti omastada ja raha enda kaardile kanda. Möödunud nädala Eesti Ekspress aga tõi avalikkuse ette tõsiasja, et Tallinna ühistranspordi piletiportaalis pilet.ee haigutas turvaauk, mille kaudu pääses ligi sõidukaardi kasutaja andmetele.

Savisaar, kes esitles täna Solarise keskuses oma raamatut „Tõde Eestist“, ütles Delfile, et ei ole Päevalehes ilmunud ühiskaardi turvalisust puudutavat artiklit lugenud.

„Ta on sama turvaline nagu e-valimised, sama turvaline nagu internetipanga operatsioonid,“ kommenteeris Savisaar, milline on tema hinnangul ühiskaardi turvalisus. Linnapea ise ühiskaarti ei kasuta.

Tähelepanuväärne on siinkohal asjaolu, et ühiskaarti e-valimistega võrrelnud Savisaar on varem korduvalt võtnud kriitiliselt sõna e-valimiste turvalisuse kohta. Linnavalitsuse toel on tõlgitud ja välja antud ka USA autori Barbara Simonsi e-valimisi kritiseeriv raamat „Rikutud sedelid. Kas Sinu hääl loeb?“ Selle teose peale kulus ligi 10 000 eurot linna raha.